De tijd dat dikke mannen met bierbuiken de dartsport domineerden ligt al ruim een decennium achter ons. Gerwyn Price, de huidige wereldkampioen, is een atleet. Zijn kenmerken? Hij is fit, wil altijd winnen, wordt gesterkt door adrenaline, hij heeft overlevingsdrang én heeft een sterke geest. Met deze kenmerken, in combinatie met zijn talent, lijkt garantie voor succes op de lange termijn geboren.

Sinds de opmars van de PDC en de huidige prijzengelden die daarmee gemoeid zijn, zijn spelers er steeds meer bij gebaat fit te zijn.

Summerseries, Winterseries, Q-school en binnenkort de Super series: toernooien waar veel prijzengeld te verdienen is worden over meerdere dagen verspreid. Spelers die hoge ogen willen gooien moeten fit zijn. Het is dan ook geen toeval dat Gerwyn Price juist bij deze toernooien vaak in een later stadium als beste naar boven komt.

Ondertussen zien veel profs het belang van fit zijn ook in. Phil Taylor en Raymond van Barneveld vielen gezamenlijk al ruim 50 kilo af, en recentelijk volgden Michael Smith, Rob Cross, Mervyn King, Adrian Lewis en Jermaine Wattimena hun voorbeeld. Ook Kim Huijbrechts en Berry van Peer zijn met personal coaches in de gym aan de slag om fit te worden, en niet zonder succes.

Dartscoaching.nl is een samenwerking gestart met Thijs Berkers. Thijs is leefcoach en bevoegd sportdocent. Een leefcoach is geen dieetgoeroe of een personal coach, maar iemand die het menselijk lichaam en mentale gezondheid verbindt. Thijs begeleidt mensen met het maken van de juiste keuzes: bewust(er) omgaan met het fysieke en mentale aspect om tot betere prestaties te komen. Thijs ziet mogelijkheden om spelers structureel te begeleiden bij het vinden van de juiste balans, met een werkwijze die aansluit bij de huidige levensstijl van de speler. Of je nu een beginnend darter bent, aanstormend talent, of meer uit je huidige potentie wil halen: Thijs kan ondersteunen. Zijn kennis van het menselijk lichaam en de rol die voeding en beweging daarin spelen, zou elke darter kunnen helpen.

‘Fysieke prestaties leveren kan met talent. Topprestaties kun je alleen leveren wanneer je talent combineert met een juiste drijfveer, harmonie met je omgeving en levensstijl.’ Aldus Berkers. De balans tussen lichaam en geest is belangrijk. De kracht van Thijs ligt in het bieden van maatwerk. Het was voor Dartscoaching dan ook geen moeilijke keus om met Thijs in zee te gaan. Een coach die verder kijkt dan alleen het mentale aspect, of de techniek die bij darten komt kijken, is een aanwinst.

Naast lifestyleondersteuning bieden we ook trainingsschema’s op maat voor aan het dartbord en bieden we coaching aan om een beter darter te worden. Coaching kan bestaan uit tips om met druk om te gaan, een analyse van je huidige worp/techniek en tips om deze te verbeteren en mentale ondersteuning.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Dartscoaching.nl voor een vrijblijvend informatief gesprek, via het intakeformulier op onze website.

Daarnaast is het profiel van Thijs terug te vinden op dartscoaching.nl, naast de profielen van de andere dartscoaches.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Binnenkort verschijnen onze online lessen! Wil jij op de hoogte blijven van deze en andere nieuwe ontwikkelingen?