Afgelopen week hebben we twee mooie namen toe mogen voegen aan team Dartscoaching.nl. Nadat eerder Kim Huybrechts zijn komst heeft bevestigd, geldt dit nu ook voor Jerry Hendriks en Berry van Peer. Beiden hebben voor één jaar getekend, met een optie voor een verlenging.

De 32-jarige Hendriks is geen onbekende in de Nederlandse en internationale dartswereld. De darter uit Venlo maakte in 2013 zijn WK-debuut bij de PDC, waar hij in de tweede ronde met 3-1 in sets verloor van Phil Taylor. Vier jaar later kwam hij voor de laatste keer in actie op het WK, toen ging hij onderuit tegen Peter Wright.

Naast zijn werkzaamheden voor dart fabrikant Bull’s en RTL7Darts hoopt Hendriks snel weer een Tour Card te bemachtigen. “Ik had het gevoel dat ik de juiste richting was ingeslagen gedurende 2020. Toen ik hoorde dat Joppe en Jeroen dit gingen opstarten, wist ik meteen dat hun mij zouden kunnen helpen met de juiste mentale ondersteuning en support”, aldus Hendriks. “Ik hoop dat ik met deze samenwerking de beste versie van mezelf kan zijn aan het bord en dat ik in de nabije toekomst een vaste aanwinst op tv toernooien ben.”

Van Peer wil constanter worden

Ook Van Peer heeft door de jaren heen flink wat ervaring opgedaan bij de PDC. De 24-jarige Brabander schreef vier Development Tour events en één Challenger Tour event op zijn naam en behaalde tussendoor ook nog de finale van het PDC Youth Championship (het PDC WK voor de jeugd).

Een echte doorbraak bleef vooralsnog uit, maar met een nieuwe Tour Card op zak heeft ‘Bionic’ twee jaar de tijd om zijn naam te vestigen in de dartwereld. “Hiervoor moet ik wel mentaal sterker worden en mijn focus en mindset veranderen”, vertelt Van Peer, die enkele jaren geleden al zijn opwachting maakte op onder andere het UK Open. “Door komend jaar begeleid te worden door Joppe en Jeroen hoop ik mijn niveau constanter te maken en hierdoor mijn prestaties te verbeteren.”

Mooie aanwinsten voor Dartscoaching.nl

Met het aantrekken van Jerry en Berry en het eerder vastleggen van Kim had de eerste maand voor Dartscoaching.nl niet beter uit kunnen pakken.

“Natuurlijk zijn we erg blij dat we een speler als Jerry toe hebben kunnen voegen aan ons team”, aldus Jeroen. “Joppe en ik kennen Jerry vanuit de vele jeugdtoernooien die we samen hebben gespeeld, dus we weten wat hij in zijn mars heeft. In het komende jaar gaan we er samen voor zorgen dat we Jerry uiteindelijk weer terugzien op de televisietoernooien.”

“Ook van Berry gaan we veel terugzien”, verwacht Joppe. “Ondanks het feit dat hij de afgelopen twee jaar niet in het bezit was van een Tour Card, heeft hij genoeg mooie dingen laten zien. Je wint niet zomaar drie PDC-events.”

Op de hoogte blijven van de ontwikkeling van onze toppers? Bezoek dan geregeld onze website of volg onze social media kanalen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Binnenkort verschijnen onze online lessen! Wil jij op de hoogte blijven van deze en andere nieuwe ontwikkelingen?