Thijs Bakens

Darts coach

Ik raakte al in de zeventiger jaren van de vorige eeuw in de ban van de dartsport. Darts deed langzaam zijn intrede in Nederland en ook in mijn stamkroeg in Eindhoven. In die tijd waren de gastarbeiders uit Ierland de te kloppen darters. Door mijn fascinatie voor het spel, richtte ik een eigen dartsclubje op en keken we gezamenlijk naar de BBC, om Eric Bristow wereldkampioen te zien worden. Toen nog met de pullen bier op een tafeltje naast de oche.

Die tijd is inmiddels allang voorbij, maar mijn fascinatie voor de Dartssport is altijd gebleven. Ik heb jarenlang mijn zoon begeleid op nationale en internationale toernooien. Ik ben twee jaar coach van een superleagueteam geweest. Het mentale aspect van de individuele sporter heeft me altijd het meest geïnteresseerd.

In mijn professionele leven heb ik me hier verder in ontwikkeld. Door mijn psychologische achtergrond ben ik een gediplomeerd trainer/coach Sport en Gedrag. Hier heb ik vooral geleerd dat als je bereid bent en de wil toont om in jezelf te investeren, je ook het beste uit jezelf kan halen.

Mindset en focus zijn essentiële mentale vaardigheden en belangrijke aspecten om succesvol te kunnen presteren. Samen met een gezonde geest en een gezond lichaam zijn gewenste doelen binnen handbereik en dus haalbaar, mits je bereid bent hierin te investeren. En dat hoef je niet alleen te doen.


Hier ligt dus mijn kracht. Ik kan net die steun in de rug zijn, net die trigger zijn om die extra zet te doen en jouw ambitie mee vorm te geven.

De dartsport is serieus in ontwikkeling en krijgt steeds meer de status die het verdient. Hier hoort een professionele doorontwikkeling op psychologisch vlak ook bij.

Het is daarom dat ik graag ben toegetreden tot het prachtige initiatief van Darts Coaching en Analysis en mijn diensten heb aangeboden.

Interesse in een gesprek?