Onze werkwijze

Doel

Ons doel is om spelers bewust te maken van hun kwaliteiten en daarmee te ondersteunen naar mooie prestaties. Zoals gezegd is er weinig mentale begeleiding of gerichte training voor (top)darters beschikbaar. Terwijl dit essentieel is om structureel te kunnen presteren. 1000 darters kunnen 180 gooien, echter maar weinig darters zijn in staat om dit te doen als het 2-2 is, of op een ander belangrijk moment in een wedstrijd. Ook dit is geen toeval. 

Hoe gaan we te werk?


Onze methodiek hebben we ondergebracht in performance skills of prestatievaardigheden. Wij vinden het belangrijk dat deze vaardigheden terug komen in de coaching en dat een speler deze leert ontwikkelen. Immers, als een darter alle weet hoe hij de vaardigheden het beste kan inzetten, presteert hij op de toppen van zijn kunnen op dat moment. We hebben niet de illusie dat we je wereldkampioen kunnen maken, maar we kunnen je wel leren hoe je de beste versie van jezelf kunt worden. En dan bepaal jij zelf waar je plafond ligt. Coaching is ook maatwerk. Daarom willen we van tevoren goed bepalen wat de wensen en behoeften zijn van de gecoachte. Wij staan voor onze methodiek. Dat betekent dat we geloven dat het resultaat optimaal is als we alle vaardigheden middels een sessie aan bod laten komen. 

Concreet betekent dit dat we voorstellen onderstaand programma te volgen: 

  • Sessie 1: We ontmoeten elkaar online of op onze locatie bij sportcafé 4 Friends op de Koestraat 144 in Tilburg. Hier bespreken we je hulpvraag en gaan we in op focus, mindset en eventueel je techniek. Deze sessie van een uur helpt je aan de basis om vooruit te kunnen. Aan het eind van de sessie blikken we terug op de dingen die we besproken hebben en kijken we vooruit. Een uur is kort, dus hoe verder? Als we elkaar online spreken blijft het vooral bij theorie. We kunnen beeldbellen en kijken naar hoe je gooit aan het bord, of, als we elkaar fysiek zien, gaan we ook aan het bord staan samen. We doen dan oefenvormen om bewust te trainen. 
  • Sessie 2: We bespreken hoe de afgelopen periode gegaan is en zoomen daarna in op aspecten van de positieve psychologie. Bij darten gaat er om dat je tegen het bord leert spelen en dat je de tegenstander buitenspel kunt zetten. Maar dat is gemakkelijk gezegd. Met een aantal gerichte oefeningen gaan we aan de slag om je positieve mindset te kneden. Je krijgt ook tips mee om te reflecteren. Uiteindelijk moet je je eigen coach kunnen zijn en het zonder ons kunnen. Aan het eind van het gesprek blikken we terug en kijken we vooruit. 
  • Sessie 3: We kijken verder naar alle prestatievaardigheden. De vaardigheden herkennen bij jezelf is één ding, maar ze goed uitvoeren is deel 2. Vanaf nu gaan we inzoomen op je successen en je teleurstellingen. Waar leer je van? Hoe goed lukt het je om de prestatievaardigheden optimaal in te zetten? Jij bepaalt de onderwerpen waar we naar gaan kijken en hoe je ermee verder wilt.  

 Alle vervolgsessie zijn op aanvraag. Vaak kun je na drie sessies zelf vooruit, maar er zijn ook darters die eens per maand willen bellen of afspreken om te bespreken hoe het gaat. Voor weer een ander mag er wat langer tussen zitten, en sommigen willen gewoon graag samen trainen en die peptalk krijgen. De mogelijkheden zijn veelzijdig en worden altijd in overleg met jou bepaald!